|


 

 

DOKTORLARDAN BAŞARI HİKAYELERİ

 

Bu sayfalarda size yardımcı olacak, sizi yönlendirecek ve size enerji verecek kimi gerçek hikayeler bulacaksınız.


 

İKİ ÇOCUKLU ANNENİN HİKAYESİ

 

TUS’u 1. tercihini kazanarak aşmak garip bir duygu. Boşluğa atılmak gibi, hedefsizlik gibi. Dostlarımın yüzündeki mutluluk ve tebrikleri beni de mutlu etti. Ama gene de galiba ben güzel bir şeye sahip olmuş değil bir ağır yükten kurtulmuştum. Neyse de hayat şimdi çok daha güzel ve aydınlık.

 

Ankara üniversitesi Tıp fakültesinden 99’da mezun olarak, Çorum Bayat Merkez Sağlık Ocağında mesleğe başladım. Bir buçuk ay sonra ayrılarak İstanbul’a yerleştim. Evlilik, dünyalar güzeli kızım Rana, arkasından oğlum Emirhan…. evinde mutlu bir anne ama ihtisas yapamamış tatminsiz bir doktor olarak geçen 4 yıl.

 

İhtisas yapmadan mutlu olamayacağım belli. Ders çalışmaya başlayacağım ama olmuyor, başlayamıyorum. Bütün çalışmaya başlama girişimlerim bir şekilde olumsuz sonuçlanıyor. Zaten esas problem; BAŞLAMAK…

 

Her şeyi bir kenara bırakmak ve hedefe kilitlenmek gerek, yoksa olmayacağı belli. Hobi değil bu, iş. Part-time emek vermekle olmuyor.

 

Sınava 4,5 ay vardı. Çocuklarımı anneannesine bıraktım. Ağlayarak. Ama başka çare yoktu. Hem çocuklarım özlüyor hem de nereden ne çalışacağımı bilmiyordum. Galiba boşa vakit harcıyordum. Son çıkan TUS kitaplarını görmemiştim bile. Bu arada bir arkadaşımın tavsiyesi ile TUSDATA ailesi ile tanıştım.

 

Dershane günlerim bana bu işin profesyonel destek olmadan çok zor olacağını gösterdi. Motivasyonu, planlaması, yönlendirmesi, doğru kaynak sunumu; profesyonel ve kaliteli ekibi ile TUSDATA dershanesi en isabetli seçimim oldu. Extra ders notu, kaynak aramak zorunda kalmadım. Dershanenin rehberliğinde 4 ay sıkı çalışma ile bu iş bitti.

 

Sınav sırasında, soru kağıdında dershanenin notlarındaki soruları ve cümleleri aynen gördüm. Hocaların, çıkar diyerek vurguladıkları ayrıntıları hemen yakaladım. Daha soruyu işaretlerken bile, birçok cevabın doğruluğundan emindim çünkü ders notlarında aynen geçiyordu. Sınav sonuç kağıdında 68.7 ile Zeynep Kamil Kadın Doğum yazısını görünce, “Teşekkürler fedakar annem, ailem ve tabi ki TUSDATA” dedim. Hem de çok teşekkürler.

 

 

 

 

Dr. Buhara GÜNEY
Kazandığı Yer: Zeynep Kamil Kadın Doğum