|


 TUS’u Kazanmak için Dershane Gitmek Şart Değil,
Ama Çok Faydalı…

Uzman olmak isteyen her hekimin hayatındaki en önemli süreçlerden biri de Tıpta Uzmanlık Sınavı’na (TUS) hazırlanmak. Bu zorlu süreci yaşarken nelerin yapılması gerektiği artık biliniyor. Sorular, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanıyor. Her branş için soruların büyük kısmına doğru cevap verebilecek temel kitaplar deşifre edildi. Örneğin, Kadın Hastalıkları ve Doğum ile ilgili kısımlarda soruların % 95’inin doğru yanıtları, Williams Obstetrics, Novak’s Gynecology ve Speroff Endocrinology referans alınarak bulunabilmekte. Dershanelerde verilen Kadın-Doğum ders notları da, bu kitaplar ve çıkmış TUS soruları baz alınarak hazırlanmakta.

Dershane yayınları (ders notları, çıkmış TUS soruları, çalışma soruları, deneme sınavları) sınav hazırlığının kaynak kısmının en önemli unsuru ve bu konuda rakipsiz. Bu yayınları  çalışabilen ve deneme sınavlarına katılanların başarılı olması kaçınılmaz ve bunun için dershane gitmek gerekmez. Ancak hedef, tüm bunları kısa zamanda yapmak ise  işte o zaman dershane desteği fark yaratır.

Önemli olan odaklanabilmek ve motive olmak. Meslektaşlarımızdan çok azı, koşullar ne olursa olsun bunu başarabilmekte. Ancak bir çoğumuz bunda güçlük çekmekteyiz ve bence Dershane (Ders Anlatımı, Vaka Kampı, TUS Kampı, Soru Çözümü ve Danışmanlık Hizmetleri) tam da bu noktada devreye giriyor. Derse devamlılık, fark edilen başarabilme duygusu ve bunun getirdiği motivasyona hepimiz ihtiyaç duyuyoruz. Ayrıca dershanede, bu sıkıntılı süreçte yalnız olmadığımızı ve başkalarının da bizimle aynı duyguları (yorgunluk, bıkkınlık, yetiştirememe, umut etme vb.) yaşadığını görüyoruz ve bu da bizim yarıştan kopmadan, güçlü motivasyon ve moralle süreci yaşamamızı sağlıyor. Kısacası kader birliği yaptığımız arkadaşlarımızla beraber oluyoruz.

Dershane, sınav için kararlı ve emek vermeye hazır olanlar için sonucu garantiler.

Öte yandan dershane gitmek, herkes için başarıyı garantilemez çünkü her şeyi dershaneden beklemek doğru değil. Sadece dershane kayıt yaptırarak sonuç beklemek, gerçekleşmeyecek bir hayal kurmaktır.

Dershane desteği almak, sonuca giden yolu kısaltıp süreyi azaltır.

Bu yolculuğa çıkan tüm meslektaşlarıma başarı ve şans dilerim.

Dr. Uzay YILDIRIM

Bu yazı 21905 defa okundu.


Yazarın diğer yazıları :

Yorum yapın :