|


ŞOK! ŞOK! NİSAN 2013 MAHKEME SONUCU BELLİ OLDU!!
YERLEŞTİRME SONUÇLARI YİNE DEĞİŞTİ!

Ösym Doktorlara bir kez daha 16 ay sonra PARDON dedi!.. 

ÖSYM’nin düzenlemiş olduğu Nisan 2013 dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavına Tusdata Tus Hazırlık Merkezlerinin hatalı ve çelişkili soruları kamuoyuna duyurması ve adayların bu sorular ile
ÖSYM’ye itirazları neticesi 11 hatalı sorusundan 6 soruyu iptal etmişti. 

Kalan 5 soruya Tusdata’nın önderliğinde hukuk yolu ile mücadele edilmesi neticesinde; mahkeme kalan 5 soruyu iptal etti ve dava açanların yerleştirilme işlemleri yenilendi. 

16 AY SONRA DOKTORLARIN İHTİSAS YERLERİ DEĞİŞTİ! 

Buna göre dava açanlardan Dr. A.K. Nisan 2013 Tıpta Uzmanlık Sınavı yerleştirme sonucuna göre 26. Tercihi olan İstanbul ‘da bir Kadın hastalıkları ve Doğum hastanesinden 16. Sıradaki İstanbul’da bir üniversite hastanesinde Radyoloji bölümüne yerleşti. 

Buna benzer yüzlerce kişinin yerleştirme işlemi yeniden yapılarak mevcut ihtisas gördükleri yerler faydalarına olacak şekilde üst sıradaki tercihlerine yerleşmeye başladılar. 

DAVA AÇAN DOKTORLAR TEK TEK TELEFON İLE ARANIYOR! 

Dava açan doktorların davayı kazanmaları neticesinde Kamuoyuna hiçbir açıklama yapmayan ÖSYM, bu doktorları tek tek arayıp yerleştirme işlemlerinde ki değişikliği söylüyor ve resmi yazıyı adreslerine gönderiyor.

DOKTORLAR DRtusdata.com YOLU İLE BİR ARAYA GELİP DAVA AÇTILAR 

Türkiye’de ki tüm doktorların kullandığı forum sitesi olan Drtusdata.com ‘da adaylar her sınav sonrası bir araya gelerek Tusdata Tus Hazırlık merkezlerinin akademik kadrosunun incelemeleri ile hatalı sorulara ulaşıyor ve itiraz edebiliyorlar. 

ÖSYM nin BU İLK HATASI DEĞİL! 

Sorunlardan yakınan hekimler her Tıpta Uzmanlık Eğitimi giriş Sınavında Ortalama 8 Hatalı soru soran ÖSYM hatasının kapatılması için soruların kamuoyu ile paylaşılmasının önünün “ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevaplar 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışına çıkarılmış böylece soru havuzunun oluşturulması ile soruların gizliliği ve bilimsel ölçme değerlerinin korunması” gerekçesi ile kapattığını ifade ettiler. 

Benzer sorunların yaşanması üzerine geçtiğimiz günlerde Başbakan bir talimat vererek ÖSYM nin soruları yayınlamasını istemişti. Tasarı meslisten onaylanır onaylanmaz artık ÖSYM tüm soruları yine yayınlamaya başlayacak. 

MAĞDURLARIN ÖSYM’ye YENİ DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR! 

Doktorlar mahkemeye başvurmaları ve hatanın düzeltilmesi neticesinde yeni yerleştiği yerde aynı bölümü kazandılar ise bu sürede ki ihtisas süreleri işe yarayacak lakin yukardaki örnekteki gibi farklı bir bölüme yerleştiler ise ÖSYM nin hatası yüzünden bu süreç (16 aylık eğitim) sıfırlayacaktır. Oluşan bu mağduriyet içinde adaylar ÖSYM ye dava açmaya hazırlandıklarını dile getirdiler. 

BİNLERCE KİŞİ HUKUK YOLU İLE YERİNİ DEĞİŞTİREBİLİR 

Nisan 2013 dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavına giren diğer adayların da hukuk yolu ile haklarını elde edebilme yolu açıktır. 

BENZER HATALARIN OLMAMASI İÇİN NE YAPILABİLİR? 

Tusdata Tus Hazırlık Merkezleri Ar-Ge müdürü Yusuf TEMREL “ÖSYM’nin özenli bir şekilde soru hazırlaması gerektiğini bunun için bünyesinde halen hekim çalıştırmadığını ifade ederken, adayların günümüz teknolojisinde internet yoluyla itiraz edebilmelerinin gerektiğini ve sonuçlar açıklanmadan önce itiraz edilen her soru için temel referans kitapları belirtilerek yeterli ve doyurucu açıklama yapmalıdır. İmaj kaygısıyla defansif davranılmamalı, sorular hatalıysa cesurca iptal edilebilmelidir” dedi. 

Nisan 2013 de Ösym tarafından ilk itirazlar neticesinde iptal edilen 6 soruyu görmek için tıklayınız…

Nisan 2013 tüm hatalı soruları görmek için tıklayınız…

http://www.doktorlarhaber.com/8235/osym-doktorlara-bir-kez-daha-16-ay-sonra-pardon-dedi

Haber için yapılan yorumları görmek için tıklayınız…