|


2015 YDUS YANLIŞ SORULAR

Değerli meslektaşlarımız,

2015 YDUS’u geride kaldı.

Aşağıda, YDUS sonrası; aksini textbooklardan  net bir şekilde ispat edebildiğimiz hatalı sorulara ait orijinal textbook bilgileri ile hazırlanmış olan itiraz metinlerini bulacaksınız.

Meslektaşlarımız; bizim listemizde olan ya da olmayan diledikleri sorulara itiraz prosedülerine uymak şartıyla itiraz edebilirler. Bu konuda itiraz hakkının, sadece sınava girenlere tanındığını önemle hatırlatmak isteriz. Hatalı olduğunu düşündüğünüz soruların iptali için dava açmanın son günü 23/12/2015’dir.

Her ne kadar ÖSYM’ye itiraz süresi dolmuş olsa da yapılacak itirazları dikkate almalarını ümit ediyoruz. Ancak ÖSYM’ye yapılacak itiraz dava sürecini durdurmayacaktır.

Hak edenin kazanması dileğiyle…

2015 YDUS hatalı sorulara itiraz edecek adayların dikkatine!

2015 YDUS Kılavuzu’nda Madde 10.3 Sınav ve yerleştirme sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçlar ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak Merkezimize başvurmalıdırlar. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz. Adayların adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229) gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekir. Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırılmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

İtiraz Prosedürü ve “Genel Amaçlı Dilekçe Örneği” için TIKLAYINIZ

Yanlış hazırlanan Kadın Hastalıkları ve Doğum sorularını indirmek için TIKLAYINIZ

Yanlış hazırlanan Genel Cerrahi sorularını indirmek için TIKLAYINIZ

Yanlış hazırlanan Çocuk Sağlığı sorularını indirmek için TIKLAYINIZ

Özensiz hazırlanan Çocuk Sağlığı sorularını indirmek için TIKLAYINIZ

Yanlış hazırlanan İç Hastalıkları sorusunu indirmek için TIKLAYINIZ

Özensiz hazırlanan İç Hastalıkları sorusunu indirmek için TIKLAYINIZ

Yanlış hazırlanan sorular dosyasını aşağıda görebilirsiniz.