|


SÖZE GEREK YOK

Merhaba arkadaşlar ,

Kadrolar açıklandı. Herkesin keyfi yerinde. Fısıltı gazetesinde her TUS öncesi oluşan sendrom tekrarlanmıştı. Yine kadroların az olacağına dair söylentiler ve bunun nedenleri konuşulmaya başlanmıştı. Ama yine bu karamsar tablo açıklanan kadrolarla yerini sevince bıraktı.

1900 gibi rakamlar dolaşıyordu kulaktan kulağa. Ama tam tamına 3242 kadro açıklandı. Gerçekten çok iyi rakam. Böylece önümüzdeki ders çalışmama bahanelerinden birisi de ve de aklımıza sürekli takılan ‘ya yeterince kadro açılmazsa’ takıntısı da boş çıkmış oldu.

Arkadaşlar kazananları belirleyecek süreç başladı. Artık tek yapmak gereken çalışmak çalışmak çalışmak. Bıkmadan,yılmadan, usanmadan çalışmak. Şimdiye kadar ne kadar çalışmış olursanız olun ya da tam tersi çok iyi çalışamadığınızı da düşünseniz hiç fark etmez.Çünkü fark yaratacak dönem bu dönemdir . TUS arkadaşlar kısa hafıza sınavıdır yani sınava yakın ne kadar çok tekrar yaparsanız ne kadar hızlı tekrar atarsanız o kadar konulara hakim olursunuz ki bu da başarıyı getirir. Çünkü örnek olarak farmayı çok iyi bilmek anatomi – fizyo sorusu yaptırmaz. Bir konuyu çok iyi bilmek yetmez her konuyu bilmek gerekir. Bu da sık ve hızlı tekrarla mümkün olur. Ne yaparsanız yapın tüm konuları sınava kadar tekrar edin.

Lütfen gücünüzün yettiği kadar , aklınızın aldığı kadar yani limitlerinizi zorlayarak çalışın. Performansınızın sınav başarınızı direkt etkileyeceğini unutmayın. Sadece insani ihtiyaçlarınız için ara verin ve geri kalan zamanınızda ders çalışın. İşe mi gitmek zorundasınız? Aklınızda hep TUS olsun , çalışmasanız da bu son ayı hep kafanızı bu işe yorarak geçirin. Çünkü ancak bu şekilde kazanabiliriz tüm benliğimizle kendimizi bu sınava hazırlayarak.

Evet tüm gücümüzle çalışacağız evet elimizden geleni arkamıza koymayacağız. Evet bu sınava deliler gibi yükleneceğiz. Ancak bunun geçmemiz gereken bir sınav sadece bir sınav olduğunu unutmayacağız. Bu var olma yok olma mücadelesi değil , bu ya hep ya hiç olayı değil. Bu dönüşü olmayan bir yol değil.

Sınavımıza gün gün yaklaşıyoruz, önümüze bakıp çalışacağız. Arkada kalmamaya özen göstererek hep çalışacağız. Aklımızı enerjimizi kısacası her şeyimizi bu son ayda TUS’a vereceğiz ki başarabilelim. Cep telefonlarınızı kapatın , televizyondan bahsetmiyorum bile açmayın. Bilgisayarın başında internette zaman öldürmeyin. Sadece çalışın arkadaşlar gereken tek şey bu.

Artık söze gerek yok…

Çalışan emek veren herkese bu sınavın iyi davranması dileği ile.

Dr. Burak KARA

Bu yazı 14970 defa okundu.


Yazarın diğer yazıları :

1 Yorum

  1. Harvard Medicine dedi ki:

    3242 rakam değildir bir sayıdır doktor bey saygılar…

Yorum yapın :