|


NİSAN 2010 TUS SINAVINDA KAZANANLARIN DİLİNDEN

“Tusdata Ailesine;

Ben Serkan SOYGUN, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi 2008 mezunuyum. 5. sınıfta Tusdata ailesine dahil oldum. Eylül 2008 TUS sınavında Gaziantep Üniversitesi Kardiyoloji bölümünü kazandım. 8 ay asistanlık yaptıktan sonra istifa ettim. Nisan 2010 TUS sınavına yine Tusdata ile hazırlandım. Offline sistem ve çalışma salonundan yararlandım. Tusdata ailesi bana her zaman destek oldu. Gerçekten sınavda çıkan sorular hocaların derste vurguladığı yerlerden çıktı. Adana’da Tusdata yı seçmekle doğru tercih yaptığıma inanıyorum. Hocalarıyla ve çalışanlarıyla her zaman güler yüzlü olmuşlardır. Tusdata ailesine özellikle Adana Tusdata ya çok teşekkürler.”

Temel Puanı: 69.543 Klinik Puanı: 70.769

Dr. Serkan SOYGUN

NİSAN 2010 TUS Türkiye  14.’ sü

(Adana Şube)


“Merhabalar;
Ben Dr. Neslihan GÖKÇEN. 2009 Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. 2009 Eylül sınavında beklediğim puanı alamayınca bir arkadaşımın ısrarı üzerine ( iyi ki ısrar etmiş  ) her zaman çekinik kaldığım ‘Dershaneye gitme fikrine’ ısınmaya başladım. Konuk öğrenci olarak katıldığım ders sonrası Tusdata bünyesinde yer alan binlerce öğrenciden bir tanesi olmuştum. Bütün hocaları birbirinden kıymetli olan bu kuruluşun kursiyeri olmaktan çok memnunum. Sadece hocalarıyla değil, güler yüzlü ve motive edici çalışanlarıyla  ‘ekip ruhuna sahip bir dershane özelliğinde.’ Tusdata ailesine özellikle ADANA Tusdata’ya teşekkürlerimi sunuyorum.”

Temel Puanı: 67.068 Klinik Puanı : 67.506

Dr. Neslihan GÖKÇEN

(Adana Şube)


“2009 Erciyes Üniversitesi mezunuyum. 2 dönem kampanyasından Tusdata’ya dönem 4’de kayıt oldum. Ayrıca vaka kamplarına katıldım. Tek kaynak bol tekrar mantığı ile çalışmalarımı sürdürdüm. Başarımda emeği olan Tüm Tusdata hocalarına ve Tusdata’ya sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”

Temel Puanı: 71.066 Klinik Puanı: 71.203

Dr. Fethi Emre USTABAŞIOĞLU

NİSAN 2010 TUS Türkiye  10.’ su

(Kayseri Şube)


“Bir cesaretle 16 yıl sonra tekrar TUS sınavına girdim.   (Temel 63.930)   (Klinik 64.189) puan almanın sevincini yaşamaktayım. Bu zorlu süreçte hiç bir emeğini esirgemeyen değerli hocalarımızın ve personelin burada çok yardımlarını gördüm. Katkılarından dolayı tüm Tusdata  camiyasına teşekkür ederim…”

Temel Puanı: 63.930 Klinik Puanı: 64.189

Dr. Timur HARZADIN

(Kadıköy Şube)


“Üniversite intörnlük dönemi oldukça ağır olduğu için  bu sürede Tus’a çalışamadım. Eylül 2009 sınavında 50 puan aldım. Nisan 2010 dönemi için Tusdata’ya gittim. Tusdata sayesinde gereken kaynak ve bilgiye sahip oldum. Ayrıca planlı olarak çalıştım. Beni 50 puandan 68.226 puana yükselten dershanenin katkısını göz ardı edemem. Teşekkürler… “

Temel Puanı: 68.992 Klinik Puanı: 68.226

Dr. Duygu ER 

(Eskişehir Şube)


“Hakikatten çok büyük sabır, emek ve özveri ile çalışma isteyen bir sınav. Bu zor ve stresli hazırlık döneminde bana katkılarından dolayı Tusdata hocalarıma ve çalışanlarına çok çok teşekkürler… Emek sarfeden herkesin karşılığını alması ve mutlu olabileceği yere gitmesini dilerim.”

Temel Puanı: 67.080 Klinik Puanı: 67.047

Dr. Tuğba ÖZÜDOĞRU

(Eskişehir Şube)


“Sevgili Tusdata Ekibi; bu döneme başlarken benim en büyük güvencem sizinle beraber başarılı olacağıma olan inancımdı. Çalışma döneminde o kadar yeni bilgiler edindim ki sınavda bunlar önüme geldiğinde tercihimin doğru olduğunu daha iyi anladım. Hocalarımızın değindiği bir çok yeni bilgi bu sınavda karşımıza çıktı ve soruları cevaplarken kendimden çok emin olarak yanıtladım. Özellikle klinik netlerim 50 civarındayken bu sınavda 78’e çıktı. Sınava girecek olan arkadaşlarımız sadece Tusdata kaynaklarından hazırlandıkları taktirde 160 net civarı rahatlıkla yapabilirlerdi. Deneme sınavlarındaki 3-4 soruyu da sizin sayenizde yakaladım. Özellikle deneme sınavı açıklamaları o kadar güzeldi ki benim yapamadığım sorulara olan bakışımı tamamen değiştirdi. Kaynakların çokluğu insanların kafasını karıştırabilir ama sadece ders notları ve Tus sorularından oluşan bir çalışma herkese yetebilir. Tabi ki en önemlisi güvendir. 1 tekrar + güven=100 net diye düşünüyorum. Sonra yapılan her tekrar üzerine 15 net daha koyar. Bütün hocalarımıza ve Tusdata çalışanlarının hepsine çok teşekkür ediyorum.”

Temel Puanı: 65.968 Klinik Puanı: 66.533 

Dr. Koray KIRBIYIK

(Samsun Şube)


“Tus’un dershanesiz olmayacağını anladığım için gelmiştim. İyi ki de gelmişim. Sayenizde bir türlü yükseltemediğim netim yükseldi. Özellikle Cevat ŞİMŞEK hocama nasihatleri, önerileri ve daha çok çalışmaya teşvik edici konuşmaları için; ayrıca Metin YILDIRIMKAYA hocama Biyokimya’da yakalattırdığı sorular için ve diğer hocalarımıza çok teşekkür ederim. Bizlere vermiş oldukları destekten, güvenden, ilgi ve alakadan dolayı Tusdata ekibine teşekkürü bir borç bilirim.”

Temel Puanı: 62.634 Klinik Puanı: 62.889

Dr. Recep TÜRKEL

(Samsun Şube)


“Dershaneye gelmek sınav için gerekli motivasyonu kazanmamı sağladı. Hocalarımızın hemen hepsi konularına oldukça hakimler. Sadece konuyu anlatmanın yeterli olmadığını; anlatılan konuyu soruda nasıl kullanılacağını da öğretiyorlar. Bence Tus’da en az ders çalışmak kadar nasıl çalışılacağının ve sorulara nasıl yaklaşılması gerektiği de önemlidir. Bu konuda Eftal hocamızın motivasyonunun çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Gerek offline hizmeti gerekse etüt salonuyla Tus çalışma vaktimin çoğunu geçirdiğim Tusdata Kadıköy Şubesi’ne teşekkür ediyorum.” 

Temel Puanı: 64.493 Klinik Puanı: 64.170

Dr. TURAN ARLI

(Kadıköy Şube)


“2007 KTÜ Tıp mezunuyum. 3 Yıllık TUS maceramda TUSDATA dan her türlü profesyonel desteği aldım. Gerek hocaların kalitesi gerek özenle hazırlanmış deneme sınavları ile başarıya ulaşmak kolaylaştı. Ben bu yolda yardımlarından dolayı tüm TUSDATA ailesine özellikle TUSDATA Adana şubesine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Temel Puanı: 66.341 Klinik Puanı: 65.911

Dr. Mehmet Reşat BAŞARAN

(Adana Şube)


“2009 Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. Eylül 2009 sınavında 51 puan aldım. Dershaneye gelen arkadaşlarımın tavsiyeleri üzerine Adana TUSDATA şubesine kayıt oldum. Dershaneye gitmek hem motivasyon hemde hocaların bilgisinden faydalanmak açısından çok iyiydi. Kaynak arama gibi bir problemim olmadı. Kaynaklar tek başına yeterliydi. Özellikle hocaların vurguladığı yerlere çalışmak bana büyük bir kazanç sağladı. Kısa sürede çok şey yapmak açısından adana TUSDATA bana çok destek oldu. Özellikle hocaların motivasyonu sayesinde kendime olan güvenimi kazandım. Adana TUSDATA ve tüm TUSDATA ailesine güler yüzlü ve sıcak davranışlarından dolayı teşekkür ederim. Tek başıma başaramazdım.”

Temel Puan: 67.731 Klinik Puan: 67.559

Dr. Yasemin KEKİLLİ

(Adana Şube)


TUS maratonunda dershane benim için mihenk taşı oldu. Sadece Tus bakış açısından değil, gerek meslek hayatım, gerekse tıbbi genel kültür olarak pek çok şey edindim. En sonunda sürecin hakkını verebildiğim düşüncesini tattırdığı için TUSDATA’ya, değerli hocalarına ve bizden emeklerini, esirgemeyen Antalya şube çalışanlarına sonsuz Teşekkürler.
Tus Kampında NLP sınav taktikleri konusunda bana yardımcı olan Eftal Bey’e teşekkürü borç bilirim.

Temel Puanı: 71.624 Klinik Puanı: 71.368

Dr. Mehmet Serkan ÇETİN

NİSAN 2010 TUS Türkiye  9.’ su

(Antalya Şube)


2009 Eylül tus sınavında 52.1 puan aldıktan sonra mecburi hizmete gidip bir ay çalışıp istifa ettim. TUSDATA dershanesine yazıldım. TUSDATA ile beraber iyi bir çalışma temposu ve motivasyonla netlerimi kısa sürede artırdım. Dershaneye yazılmam benim çalışma hızımı artırdı ve önem vermem gereken yerleri görmemi sağladı. Ayrıca hocalarımızın motivasyon desteği ve dershanedeki arkadaşlarımızla yaptığımız konuşmalarla Tus’u gündemimizden hiçbir zaman düşürmedik. Hocalarımızın nokta atışı (özellikle anatomi, patoloji ve kadın doğum soruları) soru yakalamasıyla Nisan 2010 sınavında 153 netle 68.971 puan aldım. Eylül’de Tus sıralamasında 5018’inci iken Nisan Tus sıralamasında 76’ncı oldum. Tusdata’ya ve Sivas Şubesine çalışmalarımda çok büyük katkılar sağladığı ve bu kısa dönemde amacıma ulaştırdığı için teşekkür ederim.

Temel Puanı: 68.923 Klinik Puanı: 68.971

Dr. Burak POLAT 

(Sivas Şube)


“Kayseri Tusdata kursiyeriyim. Nisan 2010 Tus’da 70.620 klinik puan aldım. Kayseri Tusdata’dan Ahmet UZUNKOL Bey’e, Dr. Osman ERER Bey’e ve Altan Bey’e ilgi ve emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Tusdata da ders anlatan hocalarıma da çok teşekkür ediyorum. Tusdata’nın Ders Notları ile Tüm Tus Soruları kitaplarını Tus için yeterli ve kapsamlı olarak değerlendiriyorum. Dershane hocalarımızın bu kaynaklarda üstünde durup vurguladıkları noktalar Tus’da birçok soruyu yakalıyor. İyi değerlendirildiği takdirde dershaneye gitmenin kesinlikle faydalı olduğunu düşünüyorum. Tüm Tusdata ailesine sağlık mutluluk ve esenlik diliyorum. Sevgilerimle…”

Temel Puanı: 70.773 Klinik Puanı: 70.620

Dr. Veysel Atilla AYYILDIZ 

NİSAN 2010 TUS Türkiye  18.’ si

(Kayseri Şube)


“Kayseri Şube kursiyeriyim. Başarımda büyük katkısı bulunan TUSDATA hocalarına, değerli çalışanlarına sonsuz teşekkürler…”

Temel Puanı: 65.727 Klinik Puanı: 65.940

Dr. Serap YUNSUROĞLU  

(Kayseri Şube)


“Öncellikle bu süreçte emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ederek başlamak istiyorum. Ben 2007 mezunuyum 2 sene hiç ders çalışmamış ve her şey den uzak kalmış biri olarak öncellikle birilerinin bana yol göstermesi nasıl çalışmak gerektiğini yeniden öğretmesi gerekiyordu. Tabi ki zorlandım ama hocalarımız gerçekten profesyonellerdi. Ders notları çok özenli, dikkatli ve emek verilerek hazırlanmıştı. Anlayamadığım, üzüldüğüm, olmayacak mı? acaba diye düşündüğüm zamanlarım tabi ki oldu ama pes etmedim. Bu sürece 36 puan ile başladım, yarım dönem sonra 46 puan aldım. Eylül 2009 Tus’un da 54 puan ve şimdi Nisan Tus’un da 64.007 puan aldım.
Özellikle ara verdiğini düşünen acaba tekrardan yapabilir miyim, başarabilir miyim diye düşününler için kesinlikle EVET diyorum…”

Temel Puanı: 64.395 Klinik Puanı: 64.007

Dr. Nazik OKUMUŞ   

(Isparta Şube)


“Merhabalar, ben Dr. Duygu Çam 2009 Kocaeli Üniversitesi mezunuyum. İntern iken iki dönem Tusdata’ya gittim. Dershanesiz olamayacağını düşünüyordum ve öncelikli tercihim Tusdata olmuştu. İyi ki de gitmişim çünkü neye çalışmamız konusunda, motivasyon konusunda oldukça faydalı oldu. Kocaeli Tusdata Şubesine bu katkılarından dolayı çok teşekkür ederim. “

Temel Puanı: 68.981 Klinik Puanı: 68.685

Dr. Duygu ÇAM 

(Kocaeli Şube)


”Merhaba. 2007 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunuyum. İnternliğimde ve sonrasında ki 1.5 yıl içerisinde hiç Tus çalışmadım ve bu süre zarfında Tus’a bile girmedim. Bu durum Van Tusdata’dan Serkan Bey beni dersaneye yazılmaya ikna edene kadar böyleydi yine de temkinliydim. Çünkü yeterince faydalı olamayacağını düşündüğüm için sadece temel bilimlere yazılmıştım ve ilk ders Farmakoloji’ydi. O kadar beğendim ki ilk günün sonunda kendim gittim ve ‘Serkan hocam sen beni kliniğe de yaz ‘ dedim. Sonrasında da gerek acilde gerekse sağlık ocağında çalışmaya devam ediyor olmama ve bu nedenle kısıtlı olan zamanıma rağmen klinik bilimlerde 69.100 alarak 65’nci oldum.(Tusdata da ilk deneme puanım 47 idi). Sanırım daha az zamanda daha çok yol kat etmek için ‘doğru’ çalışmayı öğrenmek lazım bana bu konuda bana yol gösteren Tusdata’nın saygı değer hocalarına ve bize her zaman güler yüzlü, ilgili ve dostça davranan tüm Van Tusdata çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyorum…”

Temel Puanı: 67.795 Klinik Puanı: 69.100

Dr. Mehmet Rifat YILDIRIM 

(Van Şube)


“2009 Pamukkale Üniversitesi mezunuyum. 5. sınıfın ilkbahar döneminde Tusdata Denizli şubesine gittim. Tusdata olmasa bu işin içinden tek başıma çıkamazdım. Bu kadar başarılı olamazdım. Tusdataya ve özellikle son dönemde göstermiş oldukları ilgi ve desteklerinden dolayı Tusdata Denizli çalışanlarına çok teşekkürler…”

Temel Puanı : 68.093 Klinik Puanı: 67.397

Dr. Emin Utku ALTINDAL 

(Denizli Şube)


“Öncelikle herkese merhaba!
2010 Şubatta Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum ve diğer tüm meslektaşlarım gibi inanılmaz zorlu bir engeli atlatmış bulunmaktayım.Bu sürece başlarken önümde adeta dağlar vardı ve fazlasıyla umutsuzdum çünkü dershanede nisan 2010 dönemi başlarken ilk Tusdata denemesinde sadece 88 netim vardı, hedefim 66 puandı ama umudumu korumaktan başka da çarem yoktu. Bu aşamada Tusdata, motive edici ve gerçekten gerekeni veren hocalarıyla, ne eksik ne de fazla olan ideal kaynaklarıyla en büyük yardımcım oldu. İnanç,motivasyon ve yoğun bir çalışma birleşince başarı kaçınılmazdı ve sonunda ilk Tus’umda hedefimi fazlasıyla aşarak 68.837 klinik puanı ile Türkiye 81’nci si oldum. Emeği geçen tüm Tusdata hocalarına ve ayrıca bu sıkıntılı süreçte yanımda oldukları için özellikle Kadriye Hanım olmak üzere tüm Tusdata Bursa Şube çalışanlarına gönülden teşekkür ediyorum..”

Temel Puanı : 68.670 Klinik Puanı: 68.837

Dr. Hasan Can DORUK 

(Bursa Şube)


“Konya Tusdata kursiyeriyim. 2 dönem dershaneye devam ettim. İlk sınavımda 61, ikinci sınavımda 63.5 aldım. Benim bu zorlu süreçten elde ettiğim deneyim Tus’un gerçekten zor bir sınav olduğu bu süreçte önemli olanın çok çalışmaktan daha çok doğru kaynaktan sık ve öz çalışmanın daha doğru olduğu. Bu zorlu süreçte öğrencilik ve mecburi hizmet gibi bir çok durumda bu sınavı zorlaştırmakta ve ders çalışmak için zaman problemi yaratmakta. Bu süreçte doğru bir yerden destek almak zaman ve hız kazanmak açısından benim için en doğru olan idi. Dershaneme bana verdiği destek için teşekkür ederim.”

Temel Puanı : 63.383 Klinik Puanı: 63.565

Dr. Ümit GÖRGÜLÜ 

(Konya Şube)


“Hersene 2 cenk halinde olan savaşlar devam ediyor, benim 1’nci savaş yeni bitti kazananları şimdiden kutlarım. 9 yıllık pratisyen hayatimi bitirmek için kendimi, savaş meydanın tercübeli komutanlarını aradım, yorgundum, yaşlıydım, umutsuzluk arasıydım, heyecanlıydım, tus bilgisizdim, ama kararlı ve hırslıydım. Kendimi Tusdata ve Haseki şubesinin kollarına attım ve alın dedim ”eti sizin kemiği benim”dedim. Arkadaşlar gerçekten devamlı tus başarısızlıkları ki; gerçek başarısızlık da denemez çünkü çalışmadığın sınavın ne başarısından söz ediyoruz, onu da bilmiyorum ama ben 6 ay öncesinde ne kadar boş ve olaylara acemi imişim dersler anlatıldıkça gördüm, iyi ki de gördüm, 40’lar dan 58 puanı gördüm, ama mutsuzum, bunu çalışmadan girseydim o zaman siz beni görseydiniz hayal bile edemediğim yerdeydim. Ama şimdi hayır bu kadar olmamalı idi daha iyi olmalıydı, şunu şöyle yapmalıydım, şunu bu kadar çalışmalıydım vs. birçok zihin karmaşası niye bu ızdırap diye düşününce şimdi anlıyorum ki ben daha savaş meydanın dayım. Birçok arkadaşımın ağzından duymuşumdur ne kadar boş ve temelsiz olduklarını bende onlardan biri olarak geldim Tusdata’ ya ama şimdi bir temelim var, umutlarım var, kendimi genç ve yakışıklı, aşırı heyecanlı görüyorum bunda dershane hocalarının çok etkisi oldu, inkar edilemez bilgi ve tercübelerini aktardılar, hepsine şimdiden teşekkür ederim. Savaşı tam bitmeyen tüm arkadaşları Tusdata Haseki şubesinde bekliyorum ben daha savaştayım ve ordayım …”

Temel Puanı : 57.451 Klinik Puanı: 57.504

Dr. Yusuf ÇETİN 

(Haseki Şube)


“Eylül 2009 sınavından sonra kelimenin tam anlamıyla yıkılmıştım, nasıl olduğunu anlayamadığım bir şekilde bu sınavdan hüsranla çıkmıştım. Tam da bu dönemde mecburi hizmet atamaları yapılmış, benim atamam ise tamamen yabancısı olduğum bir şehre yapılmıştı. Herşey karma karışık olmuştu ama birşey çok netti: benim TUS denen bu sınavı bir an önce kazanmam gerekliydi.
Bu amaç için bir araya gelmiş tahminen 100-150 kişi dersaneye başladık . ilk gün en ön sıraya oturdum. Derste anlatılan herşeyi tekbir kelime dahi kaçırmamacasına dinledim. Eve gelip konu tekrarı için fasikülü elime aldığımda tüm konuları net bir şekilde hatırladığımı fark ettim. Her hafta sonu sabahın erken saatlerinde uyanıyor, dershaneye geliyor, Eftal Hocanın motivasyon sunumlarını dinliyordum. Eftal Hoca ne diyorsa aynen o şekilde çalışıyordum.( bazen kaçamak yapıp daha az çalıştığımda oluyordu tabi) ilk deneme sınavından 49 almıştım , son deneme sınavına kadar bu puan 62’ye yükseldi. Ama bu puanla istediğim uzmanlık alanına yerleşmem biraz zor görünüyordu. Ne yapıp edip daha da puanımı arttırmalıydım, ama sınava son 1 ay kalmıştı.
son 1 ay için Eftal Hoca programı açıklamıştı, bu programa göre çalışmalıydım.
son tekrarı yaparken aslında konuların iç içe olduğunu, dersler anlatılırken bile bu konuların ayrı ayrı en az 3 kez takrar edildiğini farkettim. Bu da az zaman kalmasına rağmen kendime olan güvenimi artırdı, konular daha yetiştirilebilir olmuştu artık… Sınav günü geldi. Zor soruların sorulduğu bir sınav olmuştu. ellerim titreyerek cevaplarımı kontrol ettim ama sonuç korktuğum gibi değildi. 49 ile başlayan bu macera 66.902 gibi beni çok mutlu eden bir puanla sonuçlandı. Tüm bu sıkıntılı süreçte desteklerini ve bilgi birikimlerini benden esiremeyen tüm TUSDATA hocalarına ve Kocaeli TUSDATA şubesine sonsuz teşekkürler… “

Temel Puanı : 66.419 Klinik Puanı: 66.902

Dr. Müfide ÇAVDAR

(Kocaeli Şube)


“Gerçekten TUS hazırlığında akla ilk gelen isim TUSDATA. Tabi ki başlamadan önce benimde önyargılarım vardı. Başarısı abartılmış bir kurum!, periferde derslere kim gelecek ki? gibi başlayıp sıralanacak onlarca soru işaretini kafamda olarak geldim buraya. İlk derse girince ( ki Farmakoloji gibi bir çok insanın korkulu rüyası ) tüm önyargılarımdan teker teker kurtuldum. Ve sınavda hocaların sesi kulaklarımda yanıtladım. Bu işi profesyonel olarak yapan tek kurum. TUSDATA olmadan bu sınavı kazanamazdım. “

Temel Puanı : 65.925 Klinik Puanı: 66.175

Dr. Cemile GÜLBAŞ

(Adana Şube)


“Merhaba ben Dr. Fatih GÜNGÖREN. 2009 Çukurova üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. Tusdata ile 5.sınıfta tanıştım. Yorucu internlüğümüz nedeniyle Eylül Tus’un da istediğim puanı alamadım. Nisan Tus’una Tusdata’nın etüt salonundan yararlanarak çalıştım. Sonucunda katkısı olan tüm Tusdata hocalarına özellikle Volkan Özgüven ve Tanju TÜTÜNCÜ hocalarıma ve de tüm Tusdata Adana çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

Temel Puanı : 67.988 Klinik Puanı: 67.508

Dr. Fatih GÜNGÖREN

(Adana Şube)


“Eylül Tus’un da 48 puan almıştım. Bir arkadaşımın ve hocamın tavsiyesi ile Tusdata’nın Haseki Şubesi Hafta içi grubuna kayıt oldum. İş çıkışı her akşam dershaneye giderek, derslerimi düzenli takip ettim. Deneme sınavlarımızı kaçırmadım. Dershanemizin föyleri dışında bir kaynağa ihtiyaç duymadım. Tus sınavında hiç zorlanmadım, çoğu bizim bildiğimiz ve duyduğumuz yerlerden geldi. Bu konuda, hocalarımızın bilgi ve tecrübe anlamında çok iyi olmaları ve her fırsatta bizi sınava yönelik motive etmelerinin etkisi büyüktü. Bu kadar kısa sürede 48 puandan 68 puana çıktım ve Türkiye 74.’ sü oldum. Benim bu başarımda çok büyük paya sahip olan, hayatıma sihirli bir değnek gibi değen Tusdata ailesine, beni yönlendiren Dr. Görkem Çalışkan arkadaşıma ve İbrahim Ethem Şahin hocama sonsuz teşekkürler…”

Temel Puanı : 68.110 Klinik Puanı: 69.003

Dr. Mahmut ÖZKAN

(Haseki Şube)


“TUS” ismi bile korkutucu. Fakülteye girdiğimiz andan beri aklımızın bir köşesinde kendine yer edinmiş; bazılarımızın asla girmeyi düşünmediği ama her fırsatta çevremizdekilerin bize iyi yada kötü bir şekilde hatırlattığı KABUSUMUZ. Bizim için bir nevi kendini ispatlama şekli…
Ben mezun olalı yedi yıl bitti. Bu sınava kendi çabalarımla çalışmam gerektiğini dershaneye bir servet ödemenin gereksiz olduğunu düşündüm hep. Ama kendi başıma hep yarım yamalak çalışabildim. Üstesinden gelemediğimde bir kenara atıp kaçtım. Ama biliyordum ki bundan kazanmadıkça kurtulmam mümkün değildi. Artık kararımı verdim. İlk fırsatta kazanmalıydım ve bunun için gereken her şeyi yapmalıydım. Öncelikle bu konuda TEK kurum olan TUSDATA’nın desteğini almaya karar verdim. Hocaların tavsiyelerine uyup o doğrultuda çalıştım. Sınava girdiğimde söylenenler gerçek oldu. Zoru başardım. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Keşke sizinle çooookkk önce tanışsaydım.”

Temel Puanı : 68.068 Klinik Puanı: 68.407

Dr. Murat ÜNLÜZEYBEK

(Konya Şube)


“Selamlar; Ben Dr. Mehmet Barış Üçer. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi 2008 mezunuyum. Tusdata ailesine 5. sınıfta Denizli şubenizde katıldım. 2008 Eylül sınavında ortopedi ve travmatolji bölümünü kazandım. 9 ay süren asistanlığımdan sonra ekim ayında istifa edip nisan 2010 sınavına hazırlanmaya başladım. Son 20 günümde Tusdata Ankara Kocatepe tus kampında en güzel şekilde hazırlanarak sınavdan 72.480 klinik puan aldım. Bana büyük faydası ve katkısı olan kocaman bir aileye-Tusdata’ya, her gittiğimde benden güler yüzlerini esirgemeyen Tusdata Denizli şubesinden Melikşah Bey’e ve Aysun Hanım’a sonsuz teşekkürlerimi sunar saygılarımı borç bilirim…”

Temel Puanı : 71.545 Klinik Puanı: 72.480

Dr. Mehmet Barış ÜÇER

NİSAN 2010 TUS Türkiye 4.’ sü

(Denizli Şube)


“6. sınıfta GATA’dan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine geçiş yaptırdım. 2010 Yılında Ege Üniversitesi’nden mezun oldum. Dershane dönemimi Ankara Şubesi’nden sonra İzmir şubesinde devam ettirdim. Temmuz 2009 tarihinde ciddi olarak ilk defa Tusdata deneme sınavına katıldım ve 90 net yaptım. 8 aylık gibi bir sürede netlerimi arttırarak Türkiye Temel 25. Klinik 29.’ su oldum. Şube olarak İzmir şubesi denize sıfır mükemmel bir şubeydi. Her konuda desteğini esirgemeyen Tusdata İzmir Şubesi çalışanlarına ve danışman hocamız hatta abimiz Dr. Hüseyin Bey’e emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ederim.”

Temel Puanı : 70.325 Klinik Puanı: 70.159

Dr. Berkay AKMAZ

NİSAN 2010 TUS Türkiye 29.’ su

(İzmir Şube)


“6. Sınıfta GATA Tıp Fakültesinden, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesine geçiş yapmıştım. Açıkta kaldığım 6 aylık geçiş döneminde izdivaç programları seyrederken J tıptan uzaklaştım. İlk girdiğim ciddi deneme sınavımda 70 net yaptım. Çalışma sürecinde İzmir Tusdata şubesinde dershaneye devam ettim. Tus sınavında Temel de 87. Klinikte 95. oldum. Bu süreçte samimiyetle bana destek olan Tusdata İzmir Şubesi Ekibine ve özellikle danışman hocamız Dr. Hüseyin CAN’a ve emeği geçen diğer hocalarımıza çok teşekkür ederim.”

Temel Puanı : 68.834 Klinik Puanı: 68.440

Dr. Murat DİREL

(İzmir Şube)


“Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 2009 mezunuyum. Tus’a 5.sınıfın 2. yarısından itibaren hazırlanmaktaydım. Tek kaynaktan düzenli ve bol soru çözerek çalışmalarıma devam ettim. 2009 Nisan sınavında İzmir’de Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünü kazandım. Beklentilerimi karşılamaması nedeni ile istifa ederek tekrar bu maratona başladım. Son ay Ankara’da katıldığım TUSDATA TUS kampının gerek çalışmalarımı, gerekse motivasyonuma büyük katkısı oldu. 2010 Nisan Tus sınavında Temel’de 4. Klinik’te 21. oldum. Emeği geçen tüm hocalara ve Tusdata çalışanlarına teşekkür ederim. Tüm meslektaşlarıma başarılar dilerim.”

Temel Puanı : 72.004 Klinik Puanı: 70.404

Dr. Ahmet Eren GÜRBÜZ

NİSAN 2010 TUS Türkiye 21.’ si

(İzmir Şube)