|


DR. TUFAN ÇINAR İLE ÖZEL RÖPORTAJ

1- Dereceye girdiğiniz için tebrik ederiz. Bu başarıyı bekliyor muydunuz? Başarınızı neye borçlusunuz?

 

Dereceye girmeyi bekliyordum. Tusdata’nın yaptığı ki bana göre tus sınavından bile daha kaliteli deneme sınavlarında buna benzer dereceler yaptığımdan sınav öncesi beklentim yüksekti.

 

2- Sınava hazırlık sürecini kısaca anlatır mısınız?

 

Tus sınavı başlı başına her bir doktor için travmadır. Çünkü aklınızda devamlı sınav dolaşıp durur ve bunu bir türlü kafanızdan çıkaramazsınız. Kendiniz devamlı motive etmek zorundasınızdır ve ciddi anlamda bir profesyonel destek gerektiren bir süreçtir. Benim tus sınavına hazırlanma sürecim yaklaşık 15 aydı ve sınava çoğu tıp fakültesi öğrenci arkadaşımdan farklı olarak 5 sınıfın sonlarında hazırlanmaya başlamıştım. Bu dönemde ki en önemli nokta kesin olarak sınava başlama zamanını belirlemeli ve çalışacağınız tek kaynağı belirlemek olmalıdır. Benim kaynaklarımın hemen hepsi Tusdata’nındı; girdiğim sınavda ve eminim ki gelecek sınavlar için de kesinlikle yeterli olacaktır. Bana göre diğer bir önemli nokta sınava son bir –bir buçuk ay kalana kadar bol soru çözmektir çünkü girilecek sınavın çokten seçmeli olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır.

 

 

3- Tusdata’nın hangi programlarından faydalandınız?


Ben Tusdata’nın eylül 2008 dönemi klinik ve temel bilimler ders programından yararlandım.

 

 

4- Neden Tusdata’yı tercih ettiniz? Dershanenin ve kaynaklarının size olan katkısından bahsedebilir misiniz?

 

Tusdatayı tercih etmemim en önemli nedenleri ; mükemmel kalitesi , güven vermesi ve tus açısından her şeyin öncü olması.

Tusdata’nın kaynakları sınav için bana tam olarak yetti diyebilirim. Eğer kaynaklar bu kaynakları yazan hocalar tarafından dinlendiği zaman sınav için kesinlikle yeterli olmaktadır. Bence dershaneye gelen herkes dersleri can kulağıyla dinlemeli ; çünkü sınav sırasında hocaların üzerine basa basa söylediği bir çok şey aynen sınavda önümüze çıkıyor; işte birkaç örnek; biyokimya hocasının derste üç kez söylediği ‘arkadaşlar b12 vitaminin topu topu iki koenzimi var bunu kesin bilmelisiniz kesin sorulacak ’ ,pediatri hocasının üzerine basarak söylediği ‘ arkadaşlar APSGN olgusundan şüpheleniyorsanız öncelikle biyopsi yapmayın’ gibi bir çok örnek anlatabilirim)

 

 

5. Sınava girecek meslektaşlarımıza neler önerirsiniz.

 

Sınava girecek arkadaşlar kesin olarak tek kaynaktan çalışmalı, bol soru çözmeli , deneme sınavlarına girmeli ve çıkmış tus soruları bıkmadan usanmadan tekrar tekrar çözmelidir. Tus’a ne kadar çalışırsak sonuçta o kadar oluyor , bunu tek ben değil herkes söylüyor……. Dr. Tufan ÇINAR

 

 

EYLÜL 2008 TUS Türkiye 5.’ si

 

İSTANBUL DR. SİYAMİ ERSEK GÖĞÜS KALP VE DAMAR HASTALIKLARI EĞT. VE ARŞ. HAS. KARDİYOLOJİ

1. Tercihi