|


DR. VEYSEL OKTAY İLE ÖZEL RÖPORTAJ

 

1- Dereceye girdiğiniz için tebrik ederiz. Bu başarıyı bekliyor muydunuz? Başarınızı neye borçlusunuz?

 

6 yıl boyunca Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde aldığım temel tıp bilgi ve becerilerini, son iki sene boyunca Tusdata eğitim kurumlarının TUS konusundaki deneyimleriyle bütünleştirdiğimde dereceye girmem beklediğim bir sonuçtu.
 

2- Sınava hazırlık sürecini kısaca anlatır mısınız?

 

Aslında tam anlamıyla programlı olarak TUS’a hazırlık çalışmalarıma, 4.sınıfın bitiminde Tusdata Topkapı Şubesi’ne yazılıp, geçmiş yıllarda çıkmış olan TUS soru ve cevaplarını içeren kitapları incelemekle start verdim diyebilirim.. Böylelikle TUS”ta önemsenen konuları ve bu konuların soruluş biçimlerini öğrenme fırsatı buldum.Maksimum grupta 5.sınıf boyunca anlatılan özellikle fakülteyle paralel giden ve klinik bilimler testinin soru dağılımı açısından yüzde ellisini oluşturan pediatri ve iç hastalıkları derslerine biraz daha fazla ağırlık verdim. Türkiye’nin en geniş katılımcı sayısına ulaşan ve gerçek TUS formatına en yakın şekilde hazırlanan Tusdata deneme sınavlarına katıldım. Bu sınavlarda yaptığım net sayısını önemsemekten ziyade,hangi konuları daha fazla çalışmam gerektiği hususunda çıkarımlarda bulundum. Konuları çalışırken önce ana hatlarına hakim olmayı hedefleyip, ayrıntıya girmeyi gerektiren kısımları daha sonraki tekrarlara bırakmayı uygun gördüm. Her derse gerektiği kadarıyla ve sınavdaki ağırlığı nispetinde zaman ayırmaya çalıştım. Uygulanabilirliği kolay olan gerçekçi bir çalışma planı yaparak TUS’a çalışmaya başladığım andan itibaren bu plan doğrultusundan ayrılmamaya özen gösterdim.

 

3- Tusdata’nın hangi programlarından faydalandınız?


Tusdata kursiyeri olduğum iki sene boyunca, uzun dönem hafta sonu maksimum grup programı, sene içinde düzenlenen ve 5 gün süren yaklaşık iki bin sorunun cevaplandığı vaka kampı programı, en son olarak da Eylül 2008 TUS öncesi 21 gün süren tüm derslerin son bir tekrar niteliğinde ele alındığı tus kampına katıldım.

 

4- Neden Tusdata’yı tercih ettiniz? Dershanenin ve kaynaklarının size olan katkısından bahsedebilir misiniz?

 

TUS’a hazırlık sürecinde TUSDATA’yı tercih etmemin başlıca sebebi gerek yönetici kadrosuyla gerekse eğitmen kadrosuyla kursiyerlerini başarılı kılma konusunda bana hissettirdikleri güven duygusuydu.Ayrıca doğru, güncel, kapsamlı ancak bir o kadar da sınav mantığından uzak gereksiz bilgilerden arındırılmış olan, zamanı en akılcı şekilde kullanarak sık tekrar yapmaya olanak veren ders notları, dersane ve etüt salonlarının fiziki yeterliliği, bireysel ve toplu olarak gerçekleştirilen rehberlik ve danışmanlık hizmetleri, geniş bir katılımla gerçekleşen, aslına en yakın sonuçların elde edildiği, başarı grafiğimi değerlendirmede güvenilir bir ölçüt olarak gördüğüm deneme sınavlarıyla Tusdata Eğitim Kurumları’nın başarımdaki katkısı yadsınamaz.

 

5. Sınava girecek meslektaşlarımıza neler önerirsiniz.

 

a) Kendiniz için Tus’ta gerçekçi bir hedef belirleyin.

b) Tus’u hayatınızda daha önce nicelerini yaşamış ve başarmış olduğunuz diğer sınavlar
     gibi algılayın.

c) Tus’un emek verilmeden ve zahmet çekilmeden kazanılmadığını unutmayın.

d) Çalıştığınız kaynakların (TUSDATA) sizi hedefinize ulaştıracağından kuşku duymayın.

e) Tek kaynaktan ve sık tekrar yapmaya gayret edin.(TUSDATA)

f) Geçmiş yıllarda sorulmuş Tus sorularına mutlaka hakim olun.

g) Tüm deneme sınavlarına istinasız girmeye gayret edin.

h) Tus’a hazırlık sürecinde herkesin-buna derece yapanlar da dahil inişler çıkışlar
    yaşayabileceği gerçeğini gözardı etmeyin.
     


 
Herkese gönülden başarılar diliyorum.

Dr. Veysel OKTAY

 

EYLÜL 2008 TUS Türkiye  11.’ si

 

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARDİYOLOJİ ENSTİTÜSÜ KARDİYOLOJİ 

3. Tercihi