|


  EYLÜL 2005 TUS ÜÇÜNCÜSÜ
Dr. BÜLENT DEMİR

 

TUSDATA – Tebrik ederiz.

 

Dr.Bülent – Teşekkür ederim.

 

TUSDATA – Derece yapmayı bekliyor muydunuz?

 

Dr.Bülent – Doğrusunu söylemek gerekirse, ilk 3’e gireceğimi düşünüyordum. Çünkü deneme sınavlarında uzun süredir yerim genelde ilk 3’tü. Yani istikrarlı bir durumum vardı.

 

TUSDATA – Kaç netiniz vardı?

 

Dr.Bülent – Tusdata’ nın açıkladığı cevaplarla 174 netim vardı ama onlarında belirttiği gibi tartışmalı soru sayısı 2-3 tane soru vardı. Bunların ÖSYM tarafından nasıl cevaplandığı belirleyici olacaktı.

 

TUSDATA – Neden Yüksek İhtisas Kardiyoloji?

 

Dr.Bülent – Yüksek İhtisas Kardiyoloji benim ilk tercihimdi.

 

TUSDATA – Fakülte dereceniz var mıydı?

 

Dr.Bülent – 2005 Ankara Tıp Mezunuyum. Fakülte hayatım boyunca hiçbir sınavdan kalmadım ama derece olarak ilk 10’da yoktum.
 
TUSDATA – Başarınızda en önemli 3 faktör nedir?

 

Dr.Bülent – Öncelikle çok disiplinli biri olduğumu söyleyemem ama TUS’a hazırlık boyunca disiplinli olmaya çalıştım. Süreklilik ve sabırda diğer önemli faktörler diyebilirim.

 

TUSDATA – Son olarak; Özel bir mesajınız var mı?

 

Dr.Bülent

 

TUS’u gerçekten hiç şakaya gelmeyen ciddi bir sınav olarak görmelerini tavsiye ederim. Sınavı iyi analiz etmeye çalışmaları ve soru tekniklerini geliştirmeye çalışmalarını ve sonucuna pek takılmadan girmelerini tavsiye ederim.

 

– Disiplinli çalışmayla TUS Doğru stratejiler izlenirse bir dönemde rahatlıkla kazanılabilir. Bu stratejilerin belirlenmesinde TUS Hazırlık Merkezlerine gitmek mümkün olmuyorsa bile en azından danışmanlık hizmetlerinden yararlanılabilir. Benim kişisel kanaatim sınava hazırlanan fakat yanlış çalışmaktan dolayı sınavı kazanamayan adayların küçümsenemeyecek kadar çok olduğudur.

 

– Çalışma sürecinde süreklilik primer öneme sahiptir. Tıp’ın çok kolay öğrendiğimiz bilgileri bile, tekrarlanmazsa çok çabuk unutulduğu gibi bir özellik olduğu hepimizin malumudur.  Dolayısıyla burada tekrarların ve bol soruyla pekiştirmenin öneminin büyüklüğü aşikardır. Zaten TUS’ta hazırlıkta en anahtar cümlenin “Hatırlamadığın bilgi, senin değildir.” olduğunu düşünüyorum.

 

– Birde TUS’a hazırlanan meslektaşlarımın istedikleri bölüm ve hastaneyi biran önce belirlemelerini tavsiye ederim. Böyle yapılırsa, sınava hazırlık boyunca mental olarak sınava konsantrasyonları daha da artacaktır.

 

– Ciddi başarıların altında her zaman ciddi fedakarlıkların yattığı su götürmez bir gerçektir. Bu yüzden sınava hazırlık döneminde pek dağılmadan tamamen TUS’a konsantre olmaları büyük yarar sağlayacaktır. Benim kişisel görüşüm TUS’un biran önce girilip kazanılması gereken ayak bağı bir sınav olduğu yönündedir. Ayrıca TUS sınavında tesadüfün payının maksimum 4-5 soruyla sınırlı olduğunu düşünüyorum.

 

– Birde hedefe kilitlenildiği ve çalışma disiplinle uygulandığı zaman başarı kaçınılmaz olacaktır zira güdümlü merminin hedefi saptırdığı nadir görülmüştür.

 

– Son olarak fakülte hayatım boyunca bu başarımın temellerini atan A.Ü.T.F. hocalarına buradan teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Ayrıca bu başarıda TUSDATA kurucusu Dr.Sami SELÇUKBİRİCİK’in TUSDATA’ nın diğer eğitmenlerinin ve özellikle burada isimlerini tek tek sayamayacağım TUSDATA Ankara Şubesi çalışanlarının katkısı çok büyüktür. Onlara minnettarım.

 

Tüm Meslektaşlarıma TUS Sınavında ve daha da önemlisi hayatta başarılar diliyorum.

 

Dr.Bülent DEMİR