|


Sözün bittiği yere az kaldı

Selamlar,

Öncelikle çok zor ve ağır bir dönemin yarısına geldik. Geriye sadece diğer yarısı kaldı. Aslında yapmanız gereken biraz daha sabretmek. Çok çalıştınız ve yoruldunuz. Ama düşününce buna değmez miydi?Hep sınav sonrasını hayal edin. Hedefiniz o anda ben her şeyi yaptım deyip vicdanınızla barışık olmak olmalı. Sonuç ne olursa olsun,bence en güzeli insanın hiçbir şey için kendini suçlayacak bir sebep bulamamasıdır. Çünkü zaten her şeyi, elinden gelenin en iyisini yaptığını biliyordur.

Bu günlerde havalarda böyle can sıkıcıyken sakın ola ki motivasyonunuzu kaybetmeyin. Bu kapalı havalarda zaten çıkıp dolaşmak ne kadar eğlenceli olabilir ki…Ama birde nisanda sınav bitip de istediğiniz yeri kazandığınızda gezmek… Ne büyük haz verir insana.

Başkaları geziyor eğleniyor diye düşünmek bizim hakkımız değildir. Biz bu yola ilk çıktığımız zaman her şeyimiz farklı değil miydi zaten diğerlerinden! Tatillerimiz farklıydı, daha doğrusu onlar hep tatildeydiler ve bizde hep çalışıyorduk. Yaşıtlarımız okulu bitirdiğinde biz hala okuldaydık. Şimdi bundan şikayet etmemiz ne kadar doğru olur diye düşünüyorum. Galiba hiç olmaz çünkü biz en başta kabullenmiştik farklı olacağını, hayatımızın ve yapacaklarımızın….

Ama biz doktoruz. Azimli ve kararlı olmak şart. İnsan hayatıyla uğraşmak kolay değil diyebiliyorsak bu sorumluluğu alabilmek için fedakarlık yapmamız gerektiğini de göz ardı etmemeliyiz. Önümüzde yaklaşan bayram tatili var ve belki bir çoğunuz evinize ailenize gidemeyeceksiniz. Dershanede dersler devam ediyor ve kaçırmamak lazım. Aileler biraz üzülse de nisanda onları arayıp da ben kazandım dediğinizde bu unutulur ve emin olun iyi ki yapmışım dersiniz. TUS; bir süre insanın kendini her şeye kapatması, her şeyden uzaklaşması demektir arkadaşlar. Bu kalan zamanda yaşamadığınızı farz edin. Çalışmak için her şeye sahipsiniz. Notlar, en güncel şekilde hazırlanmış ve hiçbir fazla bilgi yüklemeden size sunulmuş. Dersini dinlediğiniz hocalarınız, her an daha iyisini verebilmek için durmadan çalışıyorlar. Denemeler, sizin için çok büyük şans, kendinizi sınamak, eksikliklerinizi görmek ve bunlara yönelmek başarınızı arttıracaktır. Sıkıldığınızda sizi dinleyecek profesyonel yardım alabileceğiniz NLP hocalarınız da her zaman yanınızda.

Şöyle bir durun ve düşünün; siz yapamazsanız kim yapabilir ki… Kendinize güvenin. İlk sınavınız ya da birkaç kez girmiş olduğunuz bir sınav olabilir fakat bu son sınavım olacak deyin ve unutmayın ki yapanlar sizden farklı değiller…

Arkadaşlar hepinizin yaklaşan Kurban Bayramını kutlar, yeni yılın size şans ve başarı getirmesini dilerim…. SEVGİLER,

Dr. Tolga BİÇER

Bu yazı 8706 defa okundu.


Yazarın diğer yazıları :

Yorum yapın :