|


ÇALIŞMADAN OLMAZ

Millet olarak hep zeki olmakla övünürüz ama doğrusu çalışma konusunda son üç yüz yıldır bir tembelliktir gidiyor. Aslına bakılırsa son yıllarda bu durum değişmeye başladı. Artık hemen her sektörde ‘’amcanın-dayının’’ değil, çalışanın kariyer yolunda ilerlediği bir dönemdeyiz. Artık çok çalışmadan üniversiteye gireyim, çok çalışmadan iş bulayım, çok çalışmadan ihtiyaçlarımı karşılayayım devri kapandı. Bir işi gerçekten isteyen, sadece istemeyip ‘’O’’ iş için emek verenler sonuca ulaşmaya başladılar. Bu nedenle TUS maratonunda ‘’aman canım daha çok var, nasılsa son zamanlarda çalışır hallederim’’ düşüncesinde olanları TUS sonrası derin bir depresyon bekleyebilir.

Bu aylar Tusiyerler için zor zamlardır. Genelde hemen herkes ilk çalışmaya başlamanın heyecanı ile sezon başında elinde kitapla dolaşır, bulduğu boş zamanlarda ders çalışır. Ancak ocak ayı ve takip eden birkaç ay maratonda önemli virajlardır. Aman dikkat arkadaşlar, artık yavaş yavaş yorulmaların başladığı ve kopmaların yaşanacağı bir döneme giriyoruz. Sakın ama sakın rehavete kapılıp, derslerde geriye düşüp depresyona kendinizi kaptırmayın. Bu durumda olan arkadaşlar, bir an önce silkinip kendilerine gelmeliler. Zaten çalışanlar ise bir kez daha motivasyonlarını gözden geçirip yollarına büyük bir aşkla devam etmeliler.

Acı çekmeden, bedelini ödemeden, herkes eğlenirken belki canınız çok sıkılarak da olsa masa başından kalkmadan yani işin hakkını vermeden başarıya ulaşamazsınız. Tabiki her gününüzü tam mesai ile TUS için geçiremezsiniz. Eylül’de TUS’a girecek arkadaşlar biraz daha esnek ama mutlaka devamlı çalışırlarken, Nisan TUS’u için hazırlananlar ‘’ ben de insanım, benim de eğlenmeye hakkım var’’ gibi masa başından kaçmaya yarayacak ifadelerden uzak durmalılar. Nisan TUS’una çalışanlar da yine kendilerine zaman ayırmalılar ama bu haftada yarım gün kadar olmalıdır.

Son söz olarak; UNUTMAYIN, BU SINAVI SİZDEN ÖNCE BİNLERCE KİŞİ KAZANDI. SİZ DE KAZANABİLİRSİNİZ, AMA ÖNCE İŞİN HAKKINI VERİN!

Dr. Ahmet EKİNCİ

Bu yazı 5917 defa okundu.


Yazarın diğer yazıları :

Yorum yapın :